Олімпійських медалістів та їх тренерів відзначили державними нагородами України

Указом Президента України №361/2021 від 16 серпня 2021 року відзначено державними нагородами України учасників літніх Олімпійських ігор та їх тренерів, за досягнення високих спортивних результатів на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх в місті Токіо (Японія), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

Так, випускниця університету державної фіскальної служби України, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020, борчиня вільного стилю Ірина Коляденко за високі спортивні досягнення отримала відзнаку від Президента України Володимира Зеленського, – орден княгині Ольги ІІІ ступеню.

У свою чергу, тренеру спортсменки Володимиру Яременку Президент присвоїв почесне звання “Заслужений працівник фізичної культури та спорту України” !

“Ви своєю великою працею заробили таку кількість медалей. Я розумію, як складно готуватися до Олімпіади в час пандемії COVID-19. Ви всі – молодці, ви перемогли. Перемогли COVID-19, здолали відстань до цієї Олімпіади. А ми вас дуже підтримували”, – цитує Зеленського його прес-служба.

Під час спілкування зі спортсменами глава держави анонсував презентацію національної програми розвитку спортивної інфраструктури у вересні, а також висловив сподівання на проведення Олімпійських ігор в Україні.

“У нас їх ніколи не було. Я не впевнений, що це відбудеться за наш час, але ми точно все побудуємо, щоб наступним поколінням було легше”, – наголосив Президент.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *