В Ірпені відбувся круглий стіл на тему “Розвиток фізичної культури і спорту в умовах децентралізації”

Відбувся круглий стіл на тему “Розвиток фізичної культури і спорту в умовах децентралізації” при підтримці Всеукраїнської профспілки спортсменів, працівників сфер фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання, відділення НОК України в Київській області та факультету соціально-гуманітарних технологій та менеджменту Державного податкового університету.

Голова Всеукраїнської профспілки спортсменів Сергій Бизов, народний депутат України Андрій Задорожній та Перший заступник Голови Державної Агенції з розвитку туризму України Кирило Домбровський у своїх вступних промовах зазначили актуальність та важливість теми круглого столу.

Першою доповіддю про законодавче регулювання “спортсмен – професія” виступив Заступник голови Всеукраїнської профспілки спортсменів, працівників сфер фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Михайло Гончаренко.

В.о завідувача кафедри приватного права Державного податкового університету, доктор юридичних наук, професор Ірина Чеховська розповіла про актуальність створення окремої практичної та наукової гілки, як “спортивне право” в рамках трудового та цивільного кодексу України.

Начальник Київського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко та керівник ГО Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства “КОЛОС” Олександр Мендусь доповіли про стан фізичної культури і спорту в об’єднаних територіальних громадах та про важливість професійного кадрового забезпечення.

Про розвиток спорту та фізичної культури у час світової пандемії доповіли – доцент кафедри фізичного виховання, спорту та здоров’я Державного податкового університету. кандидат педагогічних наук Валерій Гаврилюк та Начальник центру студентського спорту Державного податкового університету Антон Звєрєв.

Основна мета заходу – закріплення на законодавчому рівні “Спортсмен – професія”, державне фінансування сфери фізичної культури і спорту, налагодження співпраці між федераціями і представниками об’єднаних територіальних громад. Розробки меморандуму про співпрацю на предмет: Розвитку фізичної культури і спорту в умовах децентралізації. Створити робочу групу серед учасників круглого столу під керівництвом Сергія Бизова, голови “Всеукраїнської профспілки спортсменів”, а також створити дієву систему співпраці з державними органами для соціального захисту інтересів спортсменів та діячів сфери фізичної культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *