Сьогодні Міжнародний день спортивного журналіста !

Вітаємо колег з  Міжнародним днем спортивного журналіста, який відзначається сьогодні 2 липня  !

Міжнародний день спортивного журналіста відзначається з ініціативи Міжнародної асоціації спортивної преси з 1995 року.

2 липня 1924 року на міжнародному конгресі в Парижі була утворена Міжнародна асоціація спортивної преси (АІПС). На сьогодні членами асоціації є національні об’єднання спортивних журналістів 150 країн світу, включно з Україною. АІПС виступає в якості посередника між міжнародною пресою, спортсменами і спонсорами, організовує зібрання та семінари для журналістів-початківців.

Спорт є не тільки предметом загальної уваги і інтересу, а й важливим чинником виховання молоді, зміцнення здоров’я людей, міждержавних відносин. Перебуваючи в епіцентрі подій, розповідаючи про проблеми фізичної культури і спорту, спортивні журналісти активно сприяють їх вирішенню. Асоціація спортивних журналістів України (АСЖУ) була створена на з’їзді спортивних журналістів країни 26 червня 1999 року. До неї увійшли представники газет і журналів, інформаційних агентств, телебачення і радіо, інтернет-видань, фотожурналісти, співробітники прес-служб спортивних клубів.

Основна мета АСЖУ, спадкоємиці Федерації спортивних журналістів України, створеної в 1991 році, – захист законних творчих, соціальних, економічних, вікових, національно-культурних, спортивних та інших інтересів своїх членів як в Україні, так і в інших країнах. А також активне сприяння розвитку фізкультури і спорту, спортивної журналістики по всій території України. Примітно, що в Україні немає жодного навчального закладу, який би готував спеціально спортивних журналістів, коментаторів.  Більшість сучасних українських спортивних журналістів – це спортивні фанати з освітою  різного профіля.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *