“Глобальний тиждень спорту” в Ірпені

Сьогодні в Ірпені відбувся захід присвячений Глобальному тижню спорту, (Global Sports Week Paris), який розпочався 1 лютого під егідою ЮНЕСКО та патронатом президента Франції Емануеля Макрона і який цьогоріч увійшов до проекту НОК України #OlympicLab.

Це новий, щорічний захід, який об’єднує міжнародних лідерів спорту та інших впливових осіб для обміну досвідом та побудови майбутнього спорту.

Організаторами цього спортивного заходу в нашому місті стали ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації УДФСУ, Ірпінський державний коледж економіки та права та відділення Національного  олімпійського комітету України в Київській області за сприянням  НОК України та «The Coca-Cola Foundation».

На заході були присутні: перший проректор з навчально-методичної та виховної роботи – Олег Шевчук, проректор з науково – педагогічної роботи та інфраструктури Оксана Ярова, директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації, член НОК України, голова відділення НОК України в Київській області – Ігор Малинський,  менеджер із зв’язків із суб’ єктами олімпійського руху НОК України – Вікторія Веселова, директор Ірпінського державного коледжу економіки та права – Оксана Пілевич, начальник Центру студентського спорту – Вадим Гаєвий, а також найкращі спортсмени, цих навчальних закладів, які прославляють Україну на міжнародних змаганнях.

З привітальним словом до присутніх від імені президента НОК України – Сергія Бубки, виступив Ігор Йосипович Малинський – голова відділення НОК України в Київській області.

“НОК України всіляко підтримує розвиток фізичної культури та спорту і закликає долучатися  до занять спортом, вести здоровий спосіб життя.

З цією метою Національний Олімпійський Комітет України організовує та проводить  заходи за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО).

Членство України в ЮНЕСКО стратегічно орієнтоване на сприяння розширенню міжнародного співробітництва вітчизняних наукових, освітніх, культурних і спортивних інституцій.

Україна є членом ЮНЕСКО з 1954 року, вона активно виступає ініціатором багатьох міжнародних програм та проектів”.

Слід нагадати, що почесне звання “Чемпіони спорту ЮНЕСКО” мають у світі лише 15 осіб, серед яких є і наші всесвітньовідомі брати – боксери Віталій та Володимир Кличко та легкоатлет – Сергій Бубка, який нині очолює НОК України і є Послом доброї волі ЮНЕСКО в галузі спорту з 2003 року.

“Мені приємно й надалі через спортивну діяльність сприяти зміцненню миру та безпеки шляхом розширення співпраці народів у галузі освіти, науки й культури. Впевнений, зо саме спорт і олімпійські ідеали є потужним механізмом для подальшого покращення життя і суспільства” – відзначив Сергій Бубка.

 Українські спортсмени досягли неабияких успіхів на світовій арені в багатьох видах спорту. Надією і гордістю України став Герой Небесної Сотні студент Ірпінського державного коледжу економіки та права Дмитро Максимов.

19 лютого 2014 року непоправну втрату зазнала спортивна громадськість України.

Дмитро Максимов був майстром спорту України міжнеародного класу, срібним та бронзовим призеромз дзюдо Дефлімпійських ігор у Софії 2013 року. Бронзовим призером чемпіонату світу зі східних єдиноборств серед глухих 2012 року. Він був надією національної збірної спортивної команди України… А став нашим Героєм Небесної Сотні.

Як Воїну Небесної Сотні Дмитрові присвоєно звання Героя України посмертно…

Учасники заходу вшанували світлу пам’ять про Дмитра Максимова хвилиною мовчання.

Слід відзначити, що в Ірпінському державному коледжі економіки та права систематично здійснюється співпраця зі спортивними школами, секціями, федераціями.

Студенти приймають участь у спартакіадах Університету, Всеукраїнських та Міжнародних турнірах.

Серед спортсменів, які є гордістю коледжу слід відзначити Владислава Остапенка, який є  “Кращий студент-спортсмен – 2019 року”, майстер спорту України, бронзовий призер III Юнацьких Олімпійських ігор.

В номінації “Кращий студент-спортсмен – 2020 року” нагороджений Іван Попович – чемпіон України з бойового самбо, багаторазовий призер та переможець всеукраїнських турнірів.

В Університеті державної фіскальної служби України та в Ірпінському державному коледжі економіки та права навчалося понад 150 майстрів спорту, майстрів спорту міжнародного класу та заслужених майстрів спорту України, чемпіонів та призерів чемпіонатів світу, Європи, Олімпійських ігор, Дефлімпійських ігор серед яких слід назвати Анну Лисенко – майстра спорту міжнародного класу з боксу, членкиню збірної України, Валерія Андрійцева – заслуженого майстра спорту України з вільної боротьби, переможця та призера чемпіонатів світу та Європи, срібного призера Олімпійських ігор та бронзового призера Європейських ігор, кандидата наук з фізичного виховання та спорту, який є випускником Університету.

Олександр Хоцянівський – заслужений майстер спорту України з вільної боротьби, переможець та призер чемпіонатів світу та Європи, учасник Олімпійських ігор, бронзовий призер Європейських ігор, випускник Університету.

Яків Хамо – заслужений майстер спорту України з  дзюдо, переможець та призер чемпіонатів світу та Європи, учасник Олімпійських ігор, бронзовий призер Європейських ігор, випускник Університету.

Дмитро Соловей – випускник Ірпінського державного коледжу економіки та права – український дзюдоіст, майстер спорту міжнароджного класу. Паралімпійський чемпіон 2012 року. Виборов бронзову нагородуна чемпіонаті Європи з дзюдо серед спорсменів з порушенням зору.

Ярослав Амосов – український самбіст та боєць змішаного стилю, представним напівсередньої вагової категорії. Трьохразовий чемпіолн світу з бойового самбо, дворазовий чемпіон Європи, чемпіон Євразії володар Кубку Європи, переможець багатьох змагань національного і міжнародного рівня, заслужений майстер спорту України.

Починаючи з 2012 рокуна професійному рівні виступає в ММА, відомий по участі в турнірах бійцівської організації Tech-Krep FC та  Belatore, випускник коледжу та Університету.

Олександра Старкова – майстер спорту міжнародного класу з дзюдо, чеипіонка Європи, срібна призерка чемпіонату світу, учасниця олімпійського табору в Пекині 2008 року, президент спортивного клубу “Дзюдока” та засновник федерації дзюдо Ірпінського регіону, випускниця коледжу та Університету.

Збірна команда юніорів U-18 України у складі студентів Ірпінського державного коледжу економіки та права в 2014 році стала чемпіоном Европи з регбі.

Серед випускників коледжу та університету слід назвати Дмитра та Владислава Парубченків – заслужених майстрів спортуУкраїни, чемпіонів світу та Європи з бойового самбо.

Гордістю коледжу та університету є Самвел Туманян, який з 7 років займався спортом, боротьбою, плаванням, а пізніше – боями без правил. Був чемпіоном України з боротьби та бойового самбо, але через травму щелепи був змушений покинути спорт. В 2017 році   Самвел Туманян – переміг у шоу Топ модель по-українські, ставши першим чоловіком- переможцем в українській історії даного телепроекту, співак, випускик коледжу.

Приємно відзначити, що до виконання Гімну Національного олімпійського комітету України окрім Tayannu та  Edvina долучився і випускник коледжу та університету – Самвел Туманян.

Спортсмени завжди є прикладом для наслідування. Тож приєднуйтеся до їхнього числа і ви !

По завершенню цього спортивного заходу спортсмени отримали пам’ятні подарунки від НОК України та відділення НОК України в Київській області, зробили загальне фото і мали можливість поспілківатися з представниками ЗМІ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *