Проведення Олімпійського дня Київщини-2021 в Борисполі !

В яскравій, емоційній та зарядженій спортивним духом атмосфері пройшов у Борисполі Олімпійський день Київщини-2021.

Як зазвичай, спортивне свято Олімпійського дня розпочалося з ранкової руханки.

Після цього відбулася і урочиста церемонія Олімпійського дня на яку завітали: голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, заступник Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець, Бориспільский міський голова Володимир Борисенко, голова відділення НОК України у Київській області Ігор Малинський, начальник управления малоді та спорту КОДА Сергій Тимофєєв, начальник Київського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ільченко, представник НОК України Вікорія Веселова, а також члени виконкому відділення НОК України у Київській області, представники обласних відділів молоді та спорту, спортивних громадських організацій та клубів, тренери та керівники спорту Київщини, а також учасники Олімпійських ігор, серед яких слід відзначити і срібного призера Олімпійських Ігор у Лондоні Валерія Андрійцева.

“У минулому році спорстсмени з Київщини в олімпійських видах спорту здобули 750 медалей, а представники паралімпійського спорту – 30 медалей.

Це колосальні здобутки і в той же час це велика праця наших спортсменів, що є дуже приємним і дуже знаковим для нас. Тому наша мета є розвиток Олімпійського руху, здорового способу життя – це те, до чого ми маємо йти спільно з вами і влада і спорсмени і суспільство.

Користуючись нагодою, як футбольний вболівальник нашої збірної України, хотів би побажати нашій команді тільки перемог на Євро-2020! Слава Україні! Героям Слава!”, – привітав учасників Олімпійського дня-2021 голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

“Від імені Міністра молоді та спорту України Вадима Марковича Гутцайта я хочу передати вам найщиріші вітання.

Ви знаєте, сьогодні такий прекрасний день і відповідно настрій і приємно, що це все збігається з проведенням спортивного свята – Олімпійського дня, яке завжди гарно і на високому рівні проходить в Україні і хочеться подякувати всім вам, що ви активно берете в ньому участь.

У цому році Олімпійський день присвячується участі нашої української команди в Олімпійських Іграх. Трохи більше місяця залишається до початку Олімпіади в Токіо. Я хочу передати вам особисті звернення від спортсменів, щоб ви їх підтримували і вболівали за них під час Олімпійських Ігор.

І тим діткам, які зроблять сьогодні свій перший крок на стежині Олімпійського руху, я хочу побажати, щоб вони з гордістю несли славу українського спорту, а також і обласного спорту, оскільки нам є чим пишатися, бо наші спортсмени завжди достойно прославляли Україну на Олімпійських іграх.

Я хочу побажати тим юним спорсменам, які сьогодні вперше прийшли з батьками на стадіон і вийдуть на старт змагань, щоб років через п’ятнадцять – двадцять, ви вже самі вітали на цьому стадіоні, вже у якості чемпіонів Олімпійських ігор, те молоде покоління, яке прийде святкувати Олімпійський день! Успіхів, здоров’я і перемог!”, – звернулася з привітальними словами до учасників Олімпійського дня заступник Міністра молоді та спорту України Ніна Уманець.

Від імені президента Національного Олімпійського Комітету України Сергія Назаровича Бубки, з привітальним словом до учасників цього спортивного свята звернувся голова відділеня НОК України у Київській області Ігор Малинський:

“Дорогі друзі! Прийміть найщиріші вітання з чудовим святом Олімпійського дня, яке відзначають по всіх куточках як нашої країни, так і всієї планети!

Київщина шанує і любить спорт, усі ми розділяємо філософію Олімпізму, продовжуючи та примножуючи славні традиції, які понад століття тому, разом із засновником новітнього Олімпійського руху П’єром де Кубертеном, заклав один з перших членів МОК, наш співвітчизник Олексій Бутовський.

Тому щороку наша чисельна Олімпійська родина, разом з мільйонною армією українских любителів спорту, відзначає це свято торжества, гармонії та здоров’я.

Для всіх нас це особливе свято спорту. Олімпійський день це нагода нагадати всім про одвічні ідеали, що лежать в основі Олімпійського руху. Про цінність миру та єдності, рівності та поваги один до одного. Це нагода ще раз наголосити про важливість занять спортом та вагоме значення здорового способу життя.

Тож у цей святковий день бажаю усім нам олімпійської наполегливості і спортивної працьовитості, незламної віри на шляху підкорення життєвих та спортивних вершин”, – зазначив Ігор Малинський.

“О спорт! Ти – мир!” Як прийнято у нас казати і дісно так воно і є. Для кожного з нас, присутніх тут, спорт – це не просто слово, це стиль життя. Основною метою нашого заходу є популяризація Олімпійського руху.

Я ставлю собі таку мету, що сьогодні на заході, якесь юне сердечко, юний спортсмен зародить собі мрію стати олімпійським чемпіоном і доведе, завдячуючи нашим тренерам, завдячуючи Національному Олімпійському Комітету, обласній державній адміністрації і Міністерству молоді та спорту, втілить цю мрію в життя. Вірю, що це буде мешканець нашого міста Бориспіль, тоді наша місія буде виконана!”, – саме з такими привітальними словами звернувся до учасників Олімпійського дня міський голова Борисполя Володимир Борисенко.

По завершенні урочистої частини розпочалися і самі змагання згідно програми Олімпійського дня, де близько 2000 учасників змагалися в таких видах спорту, як легка атлетика, дартс, шахи, гирьовий спорт, воркаут, стрітбол, кидання ваги на відстань, перетягування канату.

У програмі Олімпійського дня було також проведено презентацію видів спорту Борисполя, де показові виступи чергувалися з творчими тематичними виступами колективів, а також було проведено і конкурс малюнку на асфальті – “Спорт очима дітей”.

Почесні гості Олімпійського дня, на чолі з головою КОДА Василем Володіним, з великою радістю завітали на спортивні майданчики, де проходили змагання, де мали можливість ознайомитися зі спортивною інфраструктурою, яка знаходиться безпосередньо біля стадіону “Колос”.

По завершенні заходу, переможці та призери змагань були нагороджені медалями, кубками та цінними подарунками від НОК України, а організатори, які доклали максимум зусиль для проведення змагань, були відзначені подяками НОК України та відділення НОК України в Київській області.

https://www.facebook.com/borysenkoboryspil/videos/1145183172658870

Команда Ірпеня

Андрій Кравченко

Віділення НОК України у Київській області

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *