Сьогодні відбувся Всеукраїнський форум «Україна 30. Здорова Україна»

Сьогодні Президент України Володимир Зеленський на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Здорова Україна» представив загальнонаціональну програму «Здорова Україна».

«Здоровий і активний спосіб життя має бути в тренді, має стати якщо не національною ідеєю, то принаймні невід’ємною частиною нашої ментальності та стилю життя всього нашого суспільства», – зазначив Президент.

«Ми багато місяців вели масштабну роботу й сьогодні презентуємо перші результати. Ми починаємо загальнонаціональну програму Президента – «Здорова Україна». Вона розроблена багатьма фахівцями, Офісом Президента України спільно з трьома міністерствами: охорони здоров’я, молоді та спорту, освіти та науки, а також за участю багатьох експертів з різних галузей», – заявив Володимир Зеленський.

Як відомо, середня тривалість життя в Україні нині становить 72 роки і за цим показником наша країна посідає 115-те місце у світі.

“Причиною понад 60% передчасних смертей в Україні є хвороби системи кровообігу, в тому числі інфаркти та інсульти. Їх поява, а також поява багатьох хвороб, сприяють різні фактори ризику – відсутність фізичної активності, надмірна вага, куріння, алкоголь і неправильне харчування.

На жаль, близько 70% українців не займаються регулярно будь-якою фізичною активністю і це відбувається з різних причин, в тому числі і через відсутність доступної спортивної інфраструктури – зручної, сучасної, безкоштовної, і ще важливіше – поруч з домом “, – підкреслив Володимир Зеленський під час свого виступу.

Сьогодні на форумі Президент України анонсував запуск новітньої е-системи “віртуального тренера” на спортивних майданчиках країни.

Незабаром, в містах і селах по всій Україні, з ‘являться десятки тисяч спортивних майданчиків і локацій з табличками “Тренуйся тут”, де буде стенд з QR-кодом і віртуальним тренером, який радитиме людям вправи.

Потрібно буде лише навести камеру смартфона на QR-код, вибрати рівень складності і виконувати комплекс вправ, дотримуючись рекомендації тренера.

«Будь-якого віку, будь-якої статури – ти маєш просто вийти зранку, дійти до парку й трішечки позайматися собою», – зазначив Володимир Зеленський.

«Для осіб, старших за 55 років, будуть запроваджені так звані медичні чекапи – повні обстеження кожні два роки. А для деяких категорій – кожного року. Рання діагностика захворювань дає змогу державі рятувати життя своїх громадян, витрачаючи набагато менше коштів, але найголовніше – маючи набагато більше шансів», – зауважив Володимир Зеленський.

Під час форуму, Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт і телеведучий Олександр Педан продемонстрували спортивні локації, що розташовуватимуться в українських містах, а також розповіли про види спорту, які пропонуватимуть для масових занять. Зокрема це воркаут, легка атлетика, фризбі, ролики, корфбол, флорбол, баскетбол, регбі, бадмінтон тощо. Серед активностей – також заняття для осіб з інвалідністю, зокрема людей на візках.

У межах програми підготовлено 873 майданчики для занять спортом та воркаутом, які незабаром будуть встановлені у парках українських міст.

Крім того, Володимир Зеленський переглянув окремі виступи та ігри команд і сам спробував зіграти у флорбол та бадмінтон.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *