Еліна Світоліна виграє бронзову медаль на Олімпіаді-2020 в Токіо!

Для України це перша медаль в тенісі на Олімпійських іграх.

Раніше найкращим результатом українських гравців на Олімпіадах був півфінал сестер Олени і Катерини Бондаренко 2008 року в Пекіні (програли в матчі за бронзу).

Для тенісисток це був третій очний поєдинок. Торік у фіналі турніру в Страсбурзі перемогу святкувала Світоліна, а Рибакіна була сильнішою в їхньому матчі в Істборні цього сезону.

На Олімпіаді в Токіо 26-річна Еліна Світоліна (WTA 6) обіграла Лауру Зігемунд, Айлу Томлянович, Марію Саккарі, Камілу Джорджі і програла Маркеті Вондроушовій.

22-річна Олена Рибакіна (WTA 20) на турнірі виграла в матчах з Самантою Стосур, Ребеккою Пітерсон, Донною Векіч, Гарбінє Мугурусою програла Белінді Бенчіч.

У матчі за медаль українка обіграла Олену Рибакіну з Казахстану – 1:6, 7:6, 6:4.

“Ця медаль має для мене дуже велике значення і це неймовірне відчуття усвідомлювати свою перемогу у бронзовому матчі на Олімпіаді у Токіо”, – прокоментувала свій виступ Еліна Світоліна після матчу з Оленою Рибакіною.

Для України це перша в історії нагорода Олімпійських ігор у тенісі. Раніше наші тенісисти ніколи не піднімалися на п’єдестал на Олімпіаді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *