Михайло Романчук приносить Україні перше срібло Олімпіади!

В останній день змагань плавців в олімпійському Токіо Михайло Романчук слідом став володарем і срібної медалі на своїй коронній дистанції 1500 метрів.

Романчук дуже задоволений другим місцем і вже мотивований на наступний сезон і олімпійський цикл.

“Ми прилетіли до Японії ще 12 липня, тому трохи організм звик до цього часу і режиму, але біологічний годинник ніяк не обдуриш. Важко, але, як я і говорив, все в однакових умовах. Мені нема на що скаржитися. У мене дві медалі – «срібло» і «бронза». Був би ще один заплив – завоював би «золото». На жаль, його немає. Проаналізуємо з тренером виступ і помилки. Будемо їх враховувати, рухатися далі “, – прокоментував спортсмен.

Перше місце посів американець Роберт Фінке, друге – Михайло Романчук, а третє – Флоріану Веллброку з Німеччини. Другий український плавець Сергій Фролов фінішував восьмим.

Для України це перше «срібло» на Олімпіаді-2020, а для Романчука це друга медаль – у запливі на 800 метрів вільним стилем він взяв «бронзу», встановивши олімпійський і національний рекорд.

1 серпня. Олімпійські ігри. Токіо (Японія). Плавання. 1500 м. Чоловіки. Фінал. 1. Р. Фінке (США) – 14:39.65; 2. М. Романчук (Україна) – 14:40.66; 3. Ф. Велброу (Німеччина) – 14:40.91; …8. С.Фролов (Україна) – 15:04.26.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *