Засідання Президії Федерації регбі Київської області в Ірпені

Вчора в Ірпінській ДЮСШ відбулося засідання Президії Федерації регбі Київської області,  де на останньому цьогорічному зібранні  підбивали підсумки  роботи, яку було зроблено за рік у розбудові цього виду спорту, як у нашому місті, так і в області вцілому.

Так,  головними питаннями, які були винесені  на обговорення порядку денного були:

  1. Річний звіт про виконану роботу, де зі вступник словом виступив очільник Київської обласної федерації регбі  – Сергій Брюзгін.

– Про команду Cупер ліги ” Росомахи-Політехнік” з регбі – 15 та “Збірної команди К.О.- Росомахи” з регбі – 7,  – грунтовно  розповів Олег Залізний.  Він, як тренер, прийняв команду  у березні цього року і за результатами виступів у чемпіонаті України  команда “Росомахи” з регбі  – 15 посіла 5 місце, а  у регбі  – 7 –  “Росомахи” стали 3 командою у першості України, випередивши найближчих переслідувачів на декілька очок.

РЕГБІ: Блискуча перемога «Політехніка», який всуху розгромив «Ребелс»

– Про виступи молодіжної та збірної команд  Київської області – ” Росомахи”, в яких більшість гравців з Ірпеня, розповів – Сергій Брюзгін, який відзначив, що на жаль,  календар змагань серед молодіжних команд  був не дуже вдалий і довелося грати ігри  чемпіонату у липні, серпні місяці в Одесі, де з самого ранку  температура повітря досягала вище 35 градусів.

Наша молодіжна команда “К.О. – “Росомахи”,  яка була представлена більшістю гравцями з Ірпеня, разом з вихованцями з інших регбійних клубів регіону, які є кандидатами до складу головної команди країни у  першій зустрічи наші хлопці грали проти команди “Академії” з Одеси і в напруженому та безкомпромісному поєдинку поступилися одеситам з рахунком – 29:24, хоча по спробах була рівна гра – (2:2), але відверто кажучи, судійство теж було на стороні господарів поля.

У другій грі проти команди “Політехнік”з Одеси ми зіграли рівно з рахунком – 24- 24, хоча при спробах ми мали перевагу –  4:3. Відверто кажучи, більшість матчів молодіжних команд нічим не поступаються іграм команд із Суперліги.  Слід сказати, що “молодіжку” треба розвивати, хоча відверто кажучи, є проблеми з викликом регбістів до складу команди.

Хочу сказати, що зараз я отримав пропозицію працювати також і з молодіжною збірною командою України і думаю,  що це має бути гарним досвідом для мене, для подальшого вдосконалення,  як регбійного фахівця.

Також Сергій Брюзгін, як досвідчений тренер з регбі, який вже довгий час працює у нашому місті, зупинився  на результатах виступів  дитячо-юнацьких команд Ірпінської ДЮСШ та Київської області  у відповідальних  змаганнях цього року про які ми також розповідали на irpinsport.org. -(див.нижче).

У нас є гарна команда 2002-03  р.н.,  але на жаль немає команди юнаків  – 2000-2001 р.н.

Ми маємо  гарну команду “Гарт” Дмитрівка – U-13 і гарного тренера в області, який створив її і яка посіла 3 місце у чемпіонаті. Слід відзначити і команду “Антарес” з Клавдієво, вихованці якої з кожним турніром стають більш досвідченішими у регбі.

Якщо ж говорити про рейтинги юнацьких команд з регбі за результатами виступів у чемпіонатах України за період з 2013 по 2017 роки, а також рейтинги обласних федерацій і регіонів у розрізі виступів юнацьких команд то для фахівців цієї гри, а також вболівальників, було б цікаво ознайомитися з таблицею, яку нещодавно було опубліковано на сторінці Дитячо-юнацької комісії Федерації регбі України у facebook:

https://www.facebook.com/groups/DUKFRU/1944988179158474/

Успішний виступ регбістів ірпінської ДЮСШ в Одесі

http://irpinsport.org.ua/regbisty-yunatskoyi-regbijnoyi-komandy-irpinskoyi-dyussh-chempiony-ukrayiny/

Про результати “Першого Кубку Київської області” розповів Олег Залізний.

“До цих змагань ми почали готуватися за два тижні і запросили усі ті команди, які ми мали на меті і які змагалися у чотирьох вікових категоріях і забігаючи вперед, хочу сказати, що свято регбі вдалося, хоча декільков провідних гравців та тренерів ми не побачили на цьому турнірі. Було б гарно задіяти наступного разу і більше помічників у проведенні цих змагань, так як більшість з нас тренерів, були і організаторами і керівниками своїх команд, тому цей недолік ми маємо наступного разу надолужити.

Приємно було бачити на цьому турнірі в Ірпені і команду “Національні дружини”, так як  і  команду “Управління патрульної поліції міста Києва”, які показали високий клас майстерності на турнірі і отримали нових прихильників на трибунах стадіону “Чемпіон”.

http://irpinsport.org.ua/v-irpeni-vidznacheno-peremozhtsiv-pershogo-kubka-kyyivshhyny-z-regbi-7/

http://irpinsport.org.ua/v-irpeni-vidbuvsya-kubok-kyyivshhyny-z-regbi-7/

 Олег Залізний також розповів і про результати першості України серед силових структур. “Так, влітку ми почали співпрацювати з хлопцями з дружин з Чернігова та інших міст України і було вирішино провести тренувальний збір, де зібралося близько 60 спортсменів, де ми провели майстер – клас з регбі і в подальшому ми домовилися на співпрацю, а хлопці з дружин попросили, аби  частіше проводили інструктаж для гравців.

Ми провели у Києві перший турнір, де брали участь 6 -7 команд і 60 гравців також нам вдалося організувати і перший відкритий чемпіонат за участю команд “Національних дружин” де брали участь 8 команд і слід сказати, що навіть за не дуже великої рекламної компанії по проведенню цього турніру, нам вдалося нормально провести ці змагання, які навіть зараз можна передивитися на каналі Youtubе, так як було чимало представників ЗМІ,  влючаючи перший  Національний канал, які з великою зацікавленістю висвітлювали ці змаганння серед Національних дружин та регбійних поліцейських команд. В ході турніру виникла ідея, щодо проведення чемпіонату України з регбі серед поліцейських команд і думається, що зробити це цілком реально !”

Олег Залізний, також розповів і по питанню, щодо оформлення членства в ГО “Федерація регбі Київської області”, де як відомо,  поки ніяких надходжень по членським внескам не має, але з плином часу є сподівання, що робота у цьому напрямку буде вестися більш активно і ми будемо мати більше активних членів та команд.

Говорячи по питанню: “Про плани розвитку ФРКО на наступний 2018 рік та стратегію Олег Залізний розповів, що ми маємо на меті зробити Ірпінь, як центр регіонального розвитку регбі, де на наступний рік заплановано низьку змагань серед яких буде і  проведення чемпіонату Суперліги України з регбі – 7  у новому форматі, де візьмуть участь близько 11 найсильніших команд України, які змагатимуться у 6 турах  і де  ми плануємо, що Ірпінь має відкрити ці змагання у прершому турі і стати містом, де буде проведено остаточний,  фінальний тур.

Ми вже маємо потужного спонсора, який зацікавлений у проведенні цих змагань на який виділено 2,5 млн. на рік і який транслюватиме іх наживо по трьом інформаційним каналам і де місто, як  організатор змагань, матиме також можливість розміщувати банери компаній  на дуже вигіднх умовах.

Ми  ставимо на меті зробити наш вид спорту, ще більш популярним і залучити якомога більше дітей до занять регбі і зробити наш спорт більш масовішим і щоб їм займалися якомога більше дітей у ЗОШ Ірпеня та Приірпіння”.

      Стосовно питання порядку денного: “Про профспілки в спорті (регбі)”  мав  доповідати Ігор Ажеганов – заступник Голови профспілки працівників фізичної культури та спорту України, але за відсутністю  доповідача з поважних причин, ми можемо лише інформувати, що незабаром  Федерація регбі Київської області має підписати угоду про співпрацю”.

З питанням про пропозиції Ірпінської ДЮСШ до розвитку регбі в Ірпінському регіоні виступив директор Ірпінської ДЮСШ Володимир Тарасов, який розповів, що днями була проведена зустріч з віце-президентом Федерації регбі Київської області –  Андрієм Дудком, де були обговорені різнобічнні питання, як від створення регбійної команди “Росомахи-Ірпінь-ДЮСШ”,  так і стосовно вцілому розвитку та популяризації регбі  в Ірпені та нашому Приірпінсьому регіоні, де за останній час було проведено чимало змагань з регбі  на різних рівнях, включаючи матчі Національних збірних команд Україна – Швеція та Україна  – Бельгія.

Слід сказати, що минулої неділі, в нашому місті Ірпені пройшов регбійний семінар для молодих тренерів, який зібрав  33 учасника, які  пройшли початковий рівень регбійного тренера, що в майбутньому надасть їм можливість отримати міжнародний сертифікат LEVEL 1 WORLD RUGBY COACH у разі успішного проходження.  Також проходив і семінар по міжнарожній програмі “Get into the Rugbу”, який дав можливість дітям ознайомитися з азами гри в регбі і закріпити ці заняття практично.  Вже найближчим часом, 20 грудня,  ми плануємо також провести у нашому місті семінар по регбі для вчителів загальноосвітніх шкіл з метою навчання та подальшої популяризації цього виду спорту серед  школярів”.

І по останньому  питанню засідання Президії, щодо створення офіційного сайту ФРКО учасники засідання вирішили долучитися до створення цього інформаційного регбійного ресурсу ФРКО в інтернеті напередодні наступного засідання Президії федерації у лютому місяці.

По завершенні засідання Президії ФРКО,  за п’ять хвилин, розпочалася інша урочиста  регбійна подія, де медалями та дипломами привітали юних регбістів нашого міста, які вдало виступили на першому Кубку Київщини з регбі, який проходив у нашому місті.

Приємно, що учасниками цього урочистого заходу стали і батьки дітей, які з радістю і посмішками на обличчях та оваціями привітали своїх чад із завоюванням Кубку України !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *