Людмила Лузан виборює бронзову нагороду у жіночому каное-спринті на Олімпіаді-2020!

Вітаємо Людмилу Лузан, яка стала третьою у фінальному заїзді жіночої 200-метрівки на Oлімпійських Iграх-2020 у веслуванні на каное!

Українка у фіналі поступилася лише 19-річній американці Харрісон, яка перемагала і на останньому ЧС і 11-разовій чемпіонці світу з Канади Вінсент-Лапуан.

Наші спортсмени веслувальники беруть медалі у веслуванні п’яті Ігри поспіль.

Ця дисципліна вперше з’явилася на Олімпіаді – раніше медалі серед жінок розігрувалися тільки в байдарках.

Веслування на каное-одиночці, 200 м

Жінки

Фінал

1.Невін Гаррісон (США) – 45,932

2.Лоуренс Вінсент-Лапуан (Канада) – 46,786

3.Людмила Лузан (Україна) – 47,034

Лузан почала заїзд слабкіше головних суперниць і першу половину дистанції йшла 5-6-ю, але потужно додала до фінішу.

Після оголошення результатів Лузан буквально вибухнула від щастя: “Мені здається, що я сплю, що це сон. Я не можу в це повірити. Я стільки років йшла до цієї олімпійської медалі. Дякую всім, хто в мене вірив, підтримував.

Спасибі тим, хто мене тренував. Це просто неймовірно. Ми разом прийшли до цієї медалі!

Це моя перша Олімпіада. Впевнена, що попереду мене ще чекають золоті нагороди. Не можу повірити в те, що я в трійці найсильніших спортсменів на Олімпійських іграх. Це моя мрія “.

Лузан – уродженка Івано-Франківська. Сьосовно реезультатів виступу на дорослому рівні вона зробила серйозний прорив цього року – з чемпіонату Європи-2021вона привезла 4 медалі: 2 золота, срібло і бронзу. Найяскравіше досягнення на молодіжному рівні – срібло юнацьких OI-2014.

Веслування – не перший вид спорту, яким займалася Людмила. 10 років вона провела в спортивній гімнастиці, виконавши норматив майстра спорту України. Але серйозних досягнень їй не дозволила досягти антропометрія – занадто високій зріст, як для гімнастики.

У веслування її привів брат, який вже довгий час тренувався в спортивному клубі «Альбатрос» на міському озері Івано-Франківська. Обидва почали займатися під керівництвом тренера Сергія Батомункоєва.

Рік тому Лузан підірвала мережу фото своїх рук після тренування.

На OI-2020 у Лузан ще є медальні шанси в парі з Анастасією Четвериковою і поодинці на 500 м. “У мене буде ще одна дистанція на 500 м – моя коронна. Я не збираюся зупинятися, буду боротися за перемогу в двійці “, – каже Людмила.

Лузан – гідна спадкоємиця Чебана. Юрій – дворазовий чемпіон Олімпіад на дистанції 200 м, а стартував він на Іграх у 2008-му з бронзи – як і Людмила.

Зараз Юрій Чебан – головний тренер збірної Українці з веслування. Під час заїзду Лузан він зірвав голос і пообіцяв золото Парижа від команди:

“Це історичний день для українського і світового каное. Це перша олімпійська нагорода для нашого виду спорту. Лузан створила історію українського веслування. Ми передали естафету жіночому каное. Поки що це бронза, але ми рухаємося вперед. Буквально через 3 роки ми зустрінемося в Парижі на найвищій сходинці п’єдесталу”.

Сьогоднішня бронза – 10-та в історії України медаль у веслуванні на каное і байдарках. Українці беруть медалі у веслуванні п’яті Ігри поспіль.

Також Лузан взяла 12-ту медаль України на OI-2020 в Токіо (9-та бронза).

За кількістю нагород збірна вже поліпшила результат Ріо-2016 (11) !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *