Українка Магучіх виграла бронзову медаль Олімпіади в стрибках у висоту!

Вітаємо ЯрославауМагучих, яка завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх в Токіо !.

У фіналі виступали 14 спортсменок, які виконали кваліфікаційний норматив, стрибнувши на 1,95 метра.

Магучих з другої спроби взяла висоту 2 метри, чим гарантувала собі медаль, увійшовши до трійки кращих. 2,02 Магучіх з першої спроби не взяла і вирішила перенести свою спробу на наступну висоту. На жаль, українка з двох спроб так і не змогла стрибнути на 2,04.

Золото виграла представниця ОКР Марія Ласіцкіне, яка взяла 2,04. Срібло – у австралійки Ніколи Макдермотт (вона стрибнула на 2,02).

Магучих завоювала 18-ту медаль України на Олімпіаді в Токіо і 12-ту бронзову.

Україну у фіналі представляли також Ірина Геращенко та Юлія Левченко.

Геращенко впритул підібралася до медалі, ставши четвертою. Українка взяла висоту 1,98 метра, повторивши свій найкращий результат сезону.

Українська стрибунка у висоту Ярослава Магучих поділилася емоціями від виступу на Олімпіаді: “Я дуже щаслива. Це мої перші дорослі Олімпійські ігри. І медаль у 19 років. Я радію. Це такий щабель у майбутнє, старт підготовки до Парижа-2024.

Президент НОК України Сергій Бубка під час нагородження запитав, чому я нервувала. Заспокоїв, мовляв у Парижі-2024 буде кращий результат.

Думаю, найближчим часом світовий рекорд можуть побити. Зараз всі дуже добре стрибають. Так що, найцікавіше – попереду “, – сказала Магучіх.

Світовий рекорд становить 2,09 метри. У Токіо Магучіх взяла бронзу з результатом 2 метри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *