В Гостомелі пройшов благодійний забіг – «Марафон незламних»

Сьогодні 12 листопада 2022 року в селищі Гостомель колектив Відділення НОК України в Київській області на чолі з головою Відділення, членом Національного олімпійського комітету України Ігорем Малинським, срібним призером Олімпійських ігор в Лондоні Валерієм Андрійцевим та гравцями ФК Фенікс в рамках Всеукраїнського проекту НОК України OLYMPIC LAB долучилися до благодійного забігу «Марафон незламних» який проводився з метою створення «Центру психологічної допомоги та реабілітації для військових».

Для привернення уваги до цієї проблеми було вирішено організувати такий забіг за маршрутом Гостомель – Буча – Ірпінь – Стоянка.

Півмарафон проходив через Бучу та Ірпінь, які для всього світу стали символом російського садизму та героїзму українських воїнів. Хедлайнером проєкту став десантник Максим Пасічник, який брав участь в операції зі звільнення аеропорту «Антонов», а потім за 10 днів пішки самотужки подолав понад 100 кілометрів без їжі та води.

Допомагали на дистанції йому двоє харків’ян: один з кращих триатлетів України Вадим Коваленко та волонтер Павло Федосенко.Цей забіг став першим етапом масштабного проєкту, розрахованого на кілька місяців. Наступні мають прийняти у себе Польща та США (Цинциннаті).

Профільні спеціалісти з цих країн вже надали попередню згоду всіляко допомагати зі створенням українського «Центру психологічної допомоги та реабілітації для військових». Слава Україні! Слава Героям!

https://www.facebook.com/noc.org.ua/videos/806990800534266

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *