Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт і голова Київської ОВА Олексій Кулеба оглянули руйнування спортивної інфраструктури Київщини

31 серпня Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт разом із головою Київської ОВА Олексієм Кулебою оглянули руйнування спортивної інфраструктури Київської області.

На території регіону російськими загарбниками було пошкоджено 30 об’єктів спортивної та молодіжної інфраструктур. Ступінь ушкоджень об’єктів різний – від вибитих вікон та дверей до майже повного руйнування, повідомляє на своїй сторінці у facebook – Сергій Тимофєєв.

Під час візиту Міністр молоді та спорту відвідав Ірпінську дитячо-юнацьку спортивну школу.

До війни тут займалося 950 вихованців за 9-ма видами спорту. Ворожі снаряди зруйнували один із його корпусів. Зараз тут знову тренуються діти з дотриманням всіх норм безпеки.

На стадіоні «Чемпіон», що в Ірпені, – пошкоджені трибуни, підтрибунне приміщення та футбольне поле. Раніше тут проходили всеукраїнські змагання, зараз відновлюються тренування з футболу.

Серед пошкоджених об’єктів також Академія спорту в Бучі. Відкрили її минулого року в межах програми Президента України «Велике будівництво». Сучасний комплекс з універсальною ігровою залою з трибунами, двома полями для міні-футболу, боксерським рингом, баскетбольним та мультифункціональним майданчиками.

Частина приміщень, зокрема адміністративне та тренувальні зали, потребують капітального ремонту. Уже розроблений ескізний проект оновленої будівлі із залами-трансформерами, що дозволить максимально ефективно використовувати тренувальний простір. Наразі тут займаються вихованці ДЮСШ, проводять тренування і змагання, зокрема з видів спорту, доступних для людей з інвалідністю.

«Працюємо над тим, аби вже згодом свої двері для дітей відкрили всі спортивні заклади регіону. Водночас розуміємо, що всі проекти мають розроблятися з урахуванням безпекових норм. До прикладу, пошкоджений стадіон «Чемпіон» має відбудовуватися з бомбосховищем, що можна використовувати як тир.

Відтепер це наша нова реальність, а безпековий фактор – пріоритет номер один», – підкреслив голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *